Enkele interessante webpagina's

Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (reisadviezen per land)  https://diplomatie.belgium.be/nl

Info over het Coronacvirus COVID-19  https://www.info-coronavirus.be/nl/

Reizen en vervoer tijdens de coronapandemie  https://ec.europa.eu/info/

COVID-19 situation update for the EU (in het Engels)  https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

 

Maatregelen voor Frankrijk

Na de aankondiging van president Macron op 12 juli 2021 zal de gezondheidspas in Frankrijk in veel situaties verplicht zijn voor iedereen vanaf 18 jaar. Deze pas is uw bewijs van inenting (het EU-vaccinatiebewijs). Een recente negatieve test (minder dan 48 uur)* of een positieve Covid-19 PCR-test van minder dan 6 maanden oud geeft u er toegang. Gelieve jullie hieromtrent in orde te stellen voor de aanvang van jullie afreis.

De regels kunnen de komende maanden veranderen, ga dus regelmatig een kijkje nemen op bovenstaande links.

* Sinds november 2021: negatieve test van minder dan 24 uur.
 

Maatregelen tijdens het verblijf

In het belang van iedereen wordt u verzocht uw masker zowel binnen als buiten te dragen, op alle openbare en particuliere commerciële plaatsen.

In de "natuur"-gebieden van het dorp, zoals het Dérèches-park, wordt het dragen van een masker aanbevolen, en iedereen die ervoor kiest om er geen te dragen, wordt gevraagd om rekening te houden met de social distancing.

 

Maatregelen in het hotel

Tijdens alle verplaatsingen in het hotel (buiten de kamers) is het dragen van een mondmasker verplicht eveneens in het restaurant bij verplaatsingen.

De toegang tot het zwembad en wellness is beperkt tot een maximum van personen (12 voor het kleine zwembad, 20 voor het grote zwembad, 3 voor de jacuzzi en 2 voor de hammam). De kleedkamers zijn niet meer toegankelijk (Franse decreet n° 2020-860 van 10 juli 2020).

 

Maatregelen op de skiliften

Onder voorbehoud van wijzigingen in de regelgeving voor skiliften:

  • Fysiek afstand nemen in wachtrijen
  • Het dragen van een masker is verplicht op de kabelbanen. Enkel op de stoeltjesliften is een masker alleen verplicht als er geen lege plaats kan worden gelaten tussen elke passagier of groep passagiers.
  • Ter beschikkingstelling van hydro-alcoholische gel bij kassa's en bij de ingang van de kabelbanen.

 

Maatregelen tijdens het autocarvervoer

De autocars worden netjes gepoetst en met een desinfecterende spray bewerkt voor het vertrek.

De chauffeur reinigt regelmatig de handgrepen en dergelijke met desinfecterende spray tijdens het wachten of wanneer de mogelijkheid zich aanbiedt.

Desinfecterende handgel is zeker aanwezig waarvan u gebruik kan maken bij het in- en uitstappen.

Een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar tijdens de rit. Bij activiteiten in openlucht en mits voldoende afstand is dit uw eigen keuze.

Wie zich ’s morgens ziek zou voelen of koorts moest hebben, blijft verstandig thuis.  

De chauffeur die de deelnemers verwelkomt buiten de autocar zal verplicht een mondmasker dragen.

Per familie of reservatie samen op de bus opstappen, men laat voldoende afstand bij het opstappen en we stappen via de middendeur op.

Uw zitplaats in de autocar zal duidelijk worden aangetoond aan de hand van een plan, een blad of sticker op de voorzien plaats.

Bij het uitstappen wordt duidelijk vermeld door de gids of chauffeur dat de deelnemers in het eerste deel van de autocar gebruik maken van de deur vooraan en de deelnemers in het 2de deel gebruik maken van de middendeur, ook een logische wijze om af te stappen zal worden toegelicht zodat een te dicht contact vermeden zal worden.

Er mag niet onnodig door de deelnemers rondgelopen worden op de autocar, om bijvoorbeeld een praatje te slaan met deelnemers vooraan.

Indien u tijdens de rit een probleem zou hebben, kan u met behulp van de oproepknop een duidelijk signaal sturen naar de gids of chauffeur vooraan. Ze doen zo spoedig mogelijk het nodige om u te helpen.

Uw veiligheid is ons prioriteit, daarom vragen we om deze maatregelen zorgvuldig in acht te nemen. Alle autocars zijn rookvrij.

 

Kleine videovoorstelling van de voorziene maatregelen tijdens de busreis:

 

Videovoorstelling van de maatregelen bij onze busmaatschappij MandelCar: